Over Imke en Foodimpct

Imke Houben
Over Imke:

Ik wil me graag inzetten voor een duurzamere food sector. Ongeveer 20 jaar heb ik  met veel plezier in de levensmiddelenindustrie gewerkt, voor zowel kleinere bedrijven als voor grote a-merken. Het bedenken en neerzetten van vernieuwende en lekkere producten (ik heb in de chocolade, de snacks, de pizza’s en de bakmixen gezeten) is altijd leuk en inspirerend geweest.

Maar vernieuwend en lekker alleen was voor mij niet genoeg. Mijn drive om verantwoord en duurzaam te werken werd steeds groter. Ik realiseerde me dat op dezelfde voet doorgaan niet houdbaar is op de langere termijn. Ja, mensen willen genieten van lekkere producten, en dat moet ook zo blijven. Maar die producten en de processen daarachter kunnen veel duurzamer en verantwoorder.

In de food sector is duurzaamheid nog niet overal ’top of mind’.  Ik zie dat veel, vooral middelgrote bedrijven, worstelen met duurzaamheid en MVO. Waar moet ik beginnen? Hoe breng ik structuur aan? Wat zijn de prioriteiten? Kortom: hoe pak ik dat aan?

Daarom heb ik Foodimpct opgericht. Ik ga die bedrijven helpen.

Bij Dr.Oetker kreeg ik de ruimte me vol in te zetten voor sustainability en merkte ik dat je snel grote stappen kunt zetten. Met deze inzichten wil ik aan de slag met andere bedrijven in de levensmiddelenindustrie.  Op weg naar een duurzamere food sector.

Mijn Visie:

De food sector is in de toekomst gericht op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze nemen hierin hun eigen verantwoordelijkheid. Negatieve impact zal geminimaliseerd worden en omgezet worden in een positieve impact.

Zonder visie op de impact die levensmiddelenbedrijven hebben op people en planet worden ze door de consument en andere afnemers op termijn niet meer serieus genomen.Ed Nijpels

Mijn Missie:

Ik zet me in voor een duurzamere food sector. Ik help bedrijven in de levensmiddelenindustrie verdere stappen te zetten in duurzaamheid. Dat doe ik door ze een pragmatisch en helder stappenplan aan te bieden en ze te helpen met het implementeren daarvan.

Omdat ieder bedrijf anders is, en op MVO gebied in een andere fase is, is dit een plan op maat.

Referenties:

Oliehoorn:

MVO Marketing vibes:
Aanbeveling Imke Houben

Meer weten of kennismaken? Neem contact op met Imke  Contact

Foodimpct is partner van

MVO Nederland Foodimpct